Grupni programi

PILATES BODY PUMP

http://www.mali-dom.hr/upload/thumbs/default_slide.jpgPILATES BODY PUMP je metodički i metodološki razvijena tehnika koja objedinjuje pilates tehniku sa elementima fit pilatesa i na taj način daje rekreativcu najbolje rezultate bez obzira na dob ili stupanj treniranosti vježbača.

PILATES: Podrazumijeva program vježbi laganog do srednjeg intenziteta. Program je terapeutskog karaktera a sastoji se od vježbi istezanja i snage pomažući definiciji i učvršćivanju svih mišićnih skupina. Uz pravilne tehnike disanja poboljšava veću prokrvljenost i bolji dotok kisika. Uz široki spektar vježbi i primjenom različitih pomagala osnovni cilj je održavanje tijela u optimalnoj tjelesnoj posturi. Vježbe se izvode mirno uz punu kontrolu pokreta.

FIT PILATES: Cilj programa je poboljšanje tonusa mišića, razvoj koordinacije i ravnoteže te koncentracije. Intenzivnijeg je karaktera s naglaskom na višezglobne vježbe što rezultira većom aktivacijom središnjeg živčanog sustava u nestabilnim uvjetima, a samim time i većim mišićnim tonusom. Vježbama disanja poboljšava se dotok kisika u svaki dio tijela, poboljšavajući kako fizičke tako i umne sposobnosti čovjeka. Pomaže u koncentraciji, otklanjanju stresa te poboljšava dobar osjećaj vedrine i opuštenosti.